Receptes | Tomàquet farcit de llom ibèric

Tomàquet farcit
de llom ibèric

45 minuts |Mitja | Comensales4 persones

INGREDIENTS

10 filets de llom de porc ibèric Ca Na Paulina
2 ous Ca Na Paulina
4 tomàquets
½ ceba morada
1 poma verda
2 pastanagues
½ cogombre
½ enciam
½ llimona
80 g de canonges
80 g d'olives verdes desossades
100 g de maionesa
10 ml de vinagre de poma
Alfàbrega fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

No et deixis enganyar per l’aparença d’aquest plat: és senzill, però unic, ja que combina la suculència de la carn de llom i la frescor de les verdures.
Amb aquesta recepta, no només descobriràs com farcir i presentar tomàquets de manera original, sinó també com ressaltar la riquesa del llom ibèric en cada mossegada. Descobreix la màgia darrere de cada mossegada i la satisfacció de crear un plat que combina tradició amb innovació.
Segueix llegint per conèixer tots els detalls i submergeix-te en un viatge culinari inoblidable amb el tomàquet farcil de llom ibèric!

Elaboració

  1. Tallar la ceba i les olives a daus petits (brunoise). Reservar.
  2. Ratllar la poma i les pastanagues. Reservar.
  3. Fer un tall en forma de creu a la part inferior dels tomàquets i escaldar-los en una olla amb aigua bullint i sal durant 1 minut a foc mitjà. Escórrer, submergir en aigua freda amb gel per refredar i reservar.
  4. Bullir els ous en un cassó amb aigua durant 10 minuts a foc mitjà. Refredar, pelar i ratllar. Reservar.
  5. Escalfar una mica d'oli en una paella i cuinar els filets de llom de porc ibèric a foc mitjà. Salpebrar i tallar a daus mitjans. Reservar.
  6. Triturar amb un processador d'aliments l'enciam, els canonges, el cogombre, el vinagre, un rajolí de suc de llimona i d'oli, i un pessic de sal i pebre. Processar i colar. Reservar a la nevera.
  7. Barrejar en un bol els daus de llom, la ceba, la poma, les pastanagues, les olives, els ous, la maionesa i un pessic de sal i pebre.
  8. Pelar els tomàquets, buidar l'interior amb ajuda d'una cullera i omplir-los amb l'elaboració anterior.
  9. Per emplatar, servir a la base d'un plat fondo una mica del liquat verd i afegir-hi el tomàquet farcit de llom ibèric al centre. Decorar amb unes fulles d'alfàbrega fresca i un rajolí d'oli.